Versek az agy tréningezéséhez

A gyermekek esetében fontos a nyelv ütemének megértése ahhoz, hogy megtanuljanak beszélni. A versek ritmusra épülnek, ezért a felolvasásuk fontos dolog ennek érdekében. A szerzemények pozitív tulajdonsága, hogy fejlesztik a zenei érzéket.

A szülők éneke, szavalása ajándék a pici babáknak, hiszen tanulmányok igazolják, hogy fejleszti a gyermekek kreativitását. Az agy fejlődését illetően tudni kell, hogy a külső ingerekre reagál. Ezeknek a feldolgozásával alakulnak ki az idegpályák és kapcsolódnak össze a már meglévő szálakkal.

A versek üteme segíti a bal agyfélteke működését. Mindig új szavakat tanulhat meg a gyermek. Az ismétlés támogatja az új szavak beépülését a tudatba. A lurkók megtanulják hosszabb ideig alárendelni magukat egy másik világ befogadására.

Képesek lesznek képeket alkotni és a fantáziájukat művészi módon használni. Amikor egy gyerek a versek memorizálásával tölti az idejét, akkor önkéntelenül is magába szívja a magyar nyelv szabályait és szisztémáit. Érdemes az olvasásra minél több időt szánni.