Védi a fát a lazúrfesték

A fa, mint építőanyag, rendkívül mutatós, emiatt igazán közkedveltnek számít. Viszont az idő vasfoga bizony nyomot hagy a fának a szerkezetében, ez viszont könnyen kiküszöbölhető lazúrfesték használatával.

A járófelületeken kívül, szinte bármilyen fafelületen alkalmazható. Előtte alapozásra sincs szükség. Viszont, ahogy máskor, ebben az esetben is kellő figyelmet kell fordítani az előkészítésre. Tehát elegendő figyelmet kell fordítanunk a poros, zsíros szennyeződések eltávolítására.

A lazúrfesték általában nem más, mint természetes gyantaolaj, ami mélyen beszívódik, ezáltal teszi ellenállóvá a fát a nedvességgel szemben. Többféle szín és árnyalat közül választható ki az ideális lazúrfesték. A karbantartás és a felújítás gyerekjátéknak számít.

A felhordása egyszerűen kivitelezhető, nincs szükségünk másra, csupán egyszerű ecsetre. Érdemes kétszer egymás után lekezelni a fát lazúrfestékkel, a tartós végeredmény érdekében. Másodjára elég csak vékonyan átkenni. Bel- és kültéren egyaránt használható, mivel a szaga nem zavaró.