Védelmet garantál az eldobható maszk

Ennek az egyszerhasználatos védőeszköznek a fő célja, hogy megvédjen minket és másokat a különböző betegségek levegőben terjedő kórokozóitól. Azonban az eldobható maszk felhasználási köre nem korlátozódik a kórházakra, mert egyes kozmetikai eljárásoknál és a gyárakban végzett bizonyos folyamatok során is kötelezően alkalmazandó.

Az eldobható maszkok az alacsony költségük, a hatékonyságuk és a praktikusságuk miatt széles körben elterjedtek. A használatuk előnyei közé tartozik a kényelem is. Az eldobható maszkokat úgy tervezték, hogy kövessék az arc anatómiai formáját és az emberek több órán keresztül viselhessék ezeket kellemetlen érzés nélkül.

A puha gumiszalagoknak és a maszkot rögzítő elemnek köszönhetően, szorosan illeszkednek a bőrhöz. Emellett a védőeszköz több rétegű is. Az eldobható maszkok minden rétege meghatározott funkciót tölt be. A közvetlenül a bőr mellett elhelyezkedő belső réteg hatékonyan taszítja a nedvességet és megakadályozza, hogy a maszk átázzon, míg a külső réteg vagy rétegek távol tartják a baktériumokat.