UV sugárzástól is véd az automata redőny

A redőnyök feladata, hogy védjenek, úgy a lakás belsejét, de ugyanakkor a nyílászárókat is. Az alumíniumból készült automata redőny akár több évtizeden keresztül is, leengedett állapotban megvédi a nyílászárókon lévő festéket, de hő- és hangszigetelő tulajdonsággal is bír.

Az alumínium könnyű súlya miatt kiválóan alkalmas automata redőny alapanyagául szolgálni. A téli időszakban inkább szigetelő funkciója miatt nyújt kiemelkedő teljesítményt, hiszen egy réteg hab tölti ki belsejét.

A nyári időszakban viszont, a hőszigetelés mellett, fontos, hogy megvédje a nyílászárókon lévő festéket a pattogástól és a sárgulástól, valamint az UV sugaraktól. Nem csak a festék esetében véd, hanem a műanyag nyílászárók anyagát is védi és fehér színét sem engedi elsárgulni.

A napsugarak, hihetetlen károkat tudnak okozni, persze csak évek alatt. Ezért kétségtelen, hogy mielőbb ajánlott egy olyan biztonságos automata redőny felszerelése, ami több tekintetben megvédi a lakást. Az illetéktelen behatolástól, az UV sugaraktól, a hidegtől, melegtől, zajtól, széltől.