Tiszta és ízesített vodkák

A sokéves tapasztalatunknak köszönhetően, hatalmas választékot állítottunk össze a különféle szeszesitalokból. Most azonban az egyik legnépszerűbb alkohol, vagyis a vodkák kerülnek fókuszba. Ezek között két fő típus létezik: a tiszta és az ízesített.

Ha az első lehetőséget választjuk, akkor azt étkezés után, bőséges mennyiségű vízzel és minden pohár után egy kis nassolnivalóval kell meginni, míg az utóbbiak fogyasztásakor célszerű lassan kortyolgatni. Vacsorához alkoholos italként nagyszerű lehetőséget kínálnak az ízesített fajták, amelyek általában egy kicsit erősebbek, mint a bor és egy kicsit gyengébbek, mint a tiszta vodkák, ami különleges helyet foglal el nagyon sok európai ország kultúrájában.

Sokaknak ez maga az alkohol szinonimája, ami találkozók alkalmával összehozza a vendégeket és fogyasztása egyfajta rituálé. A tiszta vodkák hűtve, de nem fagyasztva legyenek felszolgálva, ami minden ízt előcsal. Azoknak, akik nem kedvelik a tiszta erős aromáját, alternatívát jelentenek a fent említett ízesített változatok.