Tippek az iskolatáskák tisztításához

Miközben a leendő elsősök alig várják már az első csengőt, a szüleik leginkább azzal vannak elfoglalva, hogy miként készítsék fel a gyermeket a tanévre. Hiszen annyi fontos dologra kell odafigyelniük egyszerre, a tanszerek beszerzésétől, a tornaruházat és az iskolatáska kiválasztásáig.

Melyik lehetőség mellett döntsenek? Legyen mintás vagy egyszínű? Széles vagy keskeny hevederes? Mekkora legyen a magassága? Találjuk ki együtt! A táskát úgy kell a gyermek hátára helyezni, hogy az lehetővé tegye a terhelés egyenletes eloszlását.

A fiatalabb iskolásoknak készített klasszikus iskolatáskák mindig a megfelelő hátforma kialakítására törekszenek, a görbületük megismétli a gyermek testtartását és lágy görgőkkel vannak felszerelve az érintkezések helyén. A felépítésük univerzális, így nemcsak a gerincet védik a nem megfelelő terheléstől és a görbületektől, hanem biztosítják a bennük tárolt dolgok épségét is.

Ha egy gyermek véletlenül leejti az iskolatáskát nem keletkezhet kár a ceruzákban, a tollakban vagy más tanszerben sem. A legfunkcionálisabb és legtartósabb modellek vízálló anyagokból (poliészter vagy nylon) készülnek. Az ilyen anyagokat nehéz összemaszatolni, de ugyanakkor meglehetősen könnyű tisztítani vagy mosni.

A legtöbb iskolatáska állandóan ki van téve a kifolyt gyümölcslé, a benne felejtett banán vagy szendvics, valamint egy izzadt póló, sportcipő támadásának. Tehát érdemes tudni, hogyan lehet megtisztítani az ilyen szennyeződésektől. Természetesen a piszok elkerülésének legjobb módja az iskolatáskára való odafigyelés.

Ne felejtsük el eltávolítani az izzadt sportruhát, az élelmiszer törmelékeket vagy az ebéd maradványait belőle. Amint a gyermek hazatér és észrevesszük a foltokat, óvatosan tisztítsuk meg enyhén mosogatószeres szivaccsal.

Amennyiben a baj megtörtént, soha ne tegyünk keményhátú modellt a mosógépbe, mert ez károsíthatja a terméket. A keret a mosás során eltörhet és beleeshet a mosógép centrifugájába, ami viszont tönkreteheti azt. Ezen kívül a merev keret nem teszi lehetővé az iskolatáska minőségi tisztítását.