Sokféle kivitelben kapható a bukósisak

Az első dolog, amit a motorkerékpárokhoz társítunk, a jellegzetes motoros öltözék. Ennek egyik legfontosabb eleme kétségtelenül a bukósisak. Csak egy fejünk van és nem szabad spórolnunk rajta. A boltok polcain található bukósisakok formájukban, színükben vagy rendeltetésükben különböznek egymástól, de egy közös feladatuk van: a fejünk védelme.

A nyilvánvaló biztonsági szempontok mellett, a motoros sisaknak kényelmesnek kell lennie, hiszen sok órán át lesz a fejünkön száguldás közben. Ezért nagyon fontos, hogy a sisak mérete megfelelő legyen. Ha az túl kicsi, kellemetlen nyomás alakulhat ki, ha pedig túl nagy, akkor nem biztos, hogy az úton történő balesetek során ellátja a feladatát. A bukósisakok anyagukban is különböznek egymástól.

A drágább modellek burkolata jobb anyagokból készül, így tartósabbak és jobb védelmet nyújtanak, miközben könnyűek maradnak. A legtöbb motoros a tompa, egyszínű sisakot részesíti előnyben. A feltűnő színek kedvelői azonban jobban észrevehetőek lesznek az utakon.