Rockwool – A szigetelőanyagok királya

A szigetelőanyagok egyre fontosabb szerephez jutnak manapság. Gondoljunk csak bele, hogy milyen minimális hőszigeteléssel rendelkeznek a 40-50 éve épült panellakások. Manapság már elképzelhetetlen lenne egy ilyen épület felépítése és csupaszon hagyása. A Rockwool termékek magas minőségének köszönhetően minimalizálható a ház energiaigénye. A falak, a homlokzat, a födém és az aljzat szigetelése mellett olyan speciális szigetelőanyagokat is találunk Rockwool márkanév alatt, amik a különféle épületgépészeti elemek szigetelésére alkalmas.

A hangszennyezés szintén sokak életét megkeseríti, mivel olyan épületekben kénytelenek élni, ahol anno még nem gondoltak arra, vagy nem foglalkoztak azzal, hogy néhány évtized múlva ennyire felgyorsul a társadalmunk, a közlekedés és ekkora zaj fog uralkodni az utcákon. Sokkal kellemesebb a légkör egy olyan épületben, amiben Rockwool hangszigetelés található. Sok probléma szokott adódni a térelválasztó falak vékonyságát illetően. Megfelelő hangszigeteléssel a vékonyabb falak sem jelentenek többé problémát.

Mapei-el minden könnyebb

Legalábbis az építőiparban ez valóban így van. Laikusként ki tudná megmondani, hogy mi a különbség a különféle építőanyagok között. Pedig mennyivel könnyebb egy minőségi, önterülő Mapei aljzatkiegyenlítővel dolgozni, ami egyenletesen és könnyedén eloszlik és ultragyors kötést biztosít. Ehhez viszont szükség van a Mapei szakértelmére, hiszen a cég folyamatosan arra törekszik, hogy jobbnál jobb termékeket dobjon piacra és rengeteget áldoz ezek fejlesztésére.

Mert létezik a csemperagasztó és létezik a Mapei által kifejlesztett flexibilis csemperagasztó, ami rengeteg pozitív tulajdonsággal rendelkezik az átlagos változatokhoz képest. Tartós és strapabíró kötést hoz létre a felületek és a burkolatok között, ami a hirtelen hőváltozás során sem kezd el repedezni, sérülni. A minőségi Mapei termékek hosszútávú befektetést jelentenek a kimagasló minőségüknek köszönhetően.