Remekül alkalmazható a bitumenes szigetelő lemez

A technológia sokat fejlődött az elmúlt évtizedekben, aminek hatására már olyan kiváló megoldásokat dolgoztak ki a szakemberek, amikkel kiváló eredmények érhetőek el, például a víznyomással szemben. A bitumenes szigetelő lemez jelenleg élen jár a nedvesség kizárásában. Az épületeknél több helyen kell ezt lefektetni. Lapos tetőknél a mennyezet sem maradhat kezeletlenül, de mélygarázsok, pincék, alagsorok kialakításánál a bitumenes szigetelő lemez szintén kulcsfontosságú tényezőként szolgál.

Ennek hiányában, a betonszerkezeten könnyen átszivárog a nedvesség, ami penészedést, állandó nyirkosságot idéz elő. A lefektetésnek megvan a maga sora, amit mindig muszáj betartani. Leginkább a jó átlapolásra éri meg figyelni, ugyanis ennek hiányában a víz utat talál a bitumenes szigetelő lemez rétegei között.

Ne maradjon ki a bitumenes alapozó használata!

A kelősítés voltaképpen egy folyékony bitumenes alapozó felvitelét jelenti, aminek elvét nem túl régen dolgozták ki. Régebben a lemezeket direktben fektették le, némi olvasztást követően a bonfelületre, de rájöttek a szakik, hogy lehet ezt hatékonyabban csinálni. Az előkészített felszín bármennyire meg van tisztítva némi szennyeződést, többnyire port így is tartalmaz.

Lényege, hogy megköti ezeket a szemcséket, valamint a mikrorepedéseket kitölti. Erősen hozzákötődik a felülethez és nem engedi a ráfektetett lapok elmozdulását. A bitumenes alapozó a lánghegesztés során meglágyul és összeforr a szigetelőlemezek felszínével, így kizárva annak az esélyét, hogy a nedvesség utat találjon. A kívánt végeredmény tehát nem marad el.