Prosecco: az olaszok büszkesége

Akkor most mi is számít pezsgőnek? A Prosecco nagyon hasonló ahhoz, amit a champagne képvisel, viszont ez az olasz változat. Nem lehet egyértelműen rásütni, hogy pezsgő, hiszen az igazi pezsgők Champagne tartományból származnak.

Viszont a Prosecco készítőinek nincs semmi szégyellnivalójuk, hiszen ez a nagyszerű ital könnyen felveszi a versenyt a minőségi pezsgőkkel. Grela szőlőből készült változatok hamisíthatatlan ízvilággal rendelkeznek. Nagyszerűen illik a különféle ételekhez. Olaszországban előszeretettel fogyasztják vacsora vagy ebéd közben.

A Prosecco az elképesztő frissességének köszönhetően remekül oltja a szomjat, ezért érdemes minél inkább lehűteni. Ezzel az eljárással abszolút kisajtolható a Prosecco egyedi ízvilága, ami miatt olyan sokan szeretik, elvégre a nívós italok közé tartozik.

Most itt a remek lehetőség arra, hogyha a pezsgőhöz hasonló frissítő finomságot szeretnénk kipróbálni. A választás nem lesz egyszerű, hiszen a kínálatban többfajta változat is megtalálható. A különleges alkalmakat még varázslatosabbá lehet tenni ezen ital kíséretében.