Papagáj párban ajándékozva

A gyermekek imádják az állatokat, pillanatok alatt képesek megbarátkozni akármelyikkel, aztán pedig sok évig barátok maradnak. Előfordul, hogy név- vagy születésnapra egy papagáj és kalitka kerül átadásra, a kis ünnepelt legnagyobb örömére.

Vannak olyan okos fajták, amelyek nehezen kötik le magukat egész napra, ezért szükséges, hogy körülötte mindig legyen valami érdekes. Ha éppen két testvért szeretnénk felköszönteni, akkor kiváló ötlet lehet egy pár ara papagáj, az egyik hím, a másik tojó. Bár viszonylag nehezen tudjuk eldönteni a madárkák nemét, azonban a kisállat kereskedés vagy a netes üzlet eladójára nyugodtan rábízhatjuk.

Nem adhatjuk át az állatokat megfelelő táplálék nélkül a gyermekeknek, tehát azt is érdemes beszerezni, hogy legalább néhány napig táplálhassák őket. Ugyanakkor a kalitkába valamiféle játékot is célszerű elhelyezni, hogy legyen mivel játszani, szórakozni. Erre ideális például egy csengős hinta, mert hintázni minden papagáj egyformán szeret. A játék nem hiányozhat az élőhelyükről.