Nem véletlen lett ilyen népszerű ez a budapesti magán gyermekszemészet

Orvoshoz járni senki sem szeret. Főleg nem a gyermekek. Több pozitív értékelést is kapott ez a magán gyermekszemészet Budapesten (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.). Annak ellenére, hogy ez egy kifejezetten ingoványos talaj, hiszen a gyermekekkel sokkal nehezebb megtalálnia az orvosnak a közös hangot, főleg abban az esetben, ha egy olyan érzékeny szervet kell vizsgálnia, mint a szem.

Érthető, hogy a kicsik sok esetben megriadnak az új környezettől, a fehér köpenyes alakok látványától, a sok fura képtől a falakon és attól a sok dologtól, amit a doktor néni vagy bácsi kér tőlük. De ameddig ott van anya és apa, addig nem lehet baj. Már, ha a szülők is megteszik a megelőző lépéseket annak érdekében, hogy minél simábban menjen a vizsgálat. Ehhez csupán annyira van szükség, hogy lehetőleg minél jobban felkészítse a gyermekét arra, ami várni fogja a Budai Szemészeti Központban. Bár a vizsgálatok lehet furának tűnhetnek a kicsiknek, az biztos, hogy semmilyen fájdalommal nem járnak.

Kellemetlen lehet a kényszeres nyitva tartott szem, főleg a legkisebbek esetében, de erről is tudni kell, hogy nem jár fájdalommal. Továbbá, az egész környezet és a vizsgálatok menete játékosan történik. Az orvosok türelmesek és végig arra törekednek, hogy megtalálják a közös hangot a csöppségekkel, akikkel egyfajta baráti kapcsolatot próbálnak kialakítani.

Többek között ez lehet az oka annak, hogy a gyermekszemészet ennyire népszerűnek számít Budapesten. Persze a szakértelem és a rengeteg tapasztalat is hozzájárul ahhoz, hogy a kis páciensek színvonalas szolgáltatásban részesüljenek minden alkalommal. A weboldalon pontos leírás található arról, hogy milyen probléma esetén lehet bejelentkezni a vizsgálatokra. Továbbá az is fel van tüntetve, hogy melyek azok az esetek, amelyeknek az ellátását nem biztosíthatja a Budai Szemészeti Központ. Ezen információk birtokában elkerülhető a felesleges utánajárás, így a szülő minden idejét a gyermekére fordíthatja, az optimális megoldás keresését illetően.