Nem csupán a kalózok szeretik a rumokat

Ennek az italnak az említésekor azonnal a kalózokról szóló történetek jutnak az eszünkbe. Végül is ők voltak azok, akik ezt az erős italt hordták az üvegben és kábulatba itták magukat. Maguk a rumok magas alkoholtartalmú italok, amelyeknek alkoholtartalmuk 37%-tól 81%-ig is terjedhet. Megkülönböztethetünk fehér, sötét, arany és még ízesített rumokat is.

Cukornádból állítják elő, így ahol a legtöbb cukornádat termesztik, ott termelik a legnagyobb mennyiségben ezt a csodálatos alkoholt is. A rum növényi alapanyagának dugványait Kolumbusz Kristóf hozta a Karib-tengerre és ott kezdődött az előállításának folyamata. Az idő múlásával az ital minden kontinensen népszerűvé vált és még ma is fogyasztják, akár magában, akár különböző összetevőkkel kombinálva.

A rumok nagyszerű alapanyagok a koktélokhoz és megfelelő erőt adnak az egész italnak. Ízük általában nagyon édes, így könnyen kiegyensúlyozható sokféle összetevővel. Ezen kívül, többféle színben is gyártják, ami befolyásolja az ital vagy a koktél végső megjelenését.