Naperőmű körkép napjainkból

Az AM TECHNIC KFT., az egyik vezető hazai napenergia fejlesztéssel, tervezéssel és építéssel foglalkozó vállalkozás. Ügyfeleinknek együttműködést, tanácsadást és teljes körű szolgáltatást nyújtunk a naperőmű építés és karbantartás terén, beleértve a műszaki, pénzügyi, jogi és formális kérdéseket. A napenergia a megújuló erőforrások egyik legígéretesebb és legdinamikusabban fejlődő ágazata.

A 3. évezredben üzembe helyezett naperőművek éves növekedése körülbelül 50%. Alig 20 év alatt a napenergia részesedése a globális energiaágazatban meghaladta az 5%-ot. A fotovoltaikus modulok gyártási technológiájának folyamatos fejlesztése jelentős mértékben csökkentette az ilyen típusú energia önköltségét, így az mára már több mint 30 országban olcsóbbá vált, mint a fosszilis (olaj, gáz, szén) forrásokból származó erőtartalékok.

Magyarország éghajlata és földrajzi elhelyezkedése kedvező a napenergia fejlesztése és a naperőmű építése szempontjából, ezért még az ország északi részén is jelentős potenciál rejlik a terjeszkedésben.