Murva árak a szemcseméret és az osztályozottság függvényében

Az apró zúzalékkő a házkörüli díszkertek, útalapok és kocsibeállók, parkolók kedvenc alapanyaga. Sokféle kivitelben található meg ez a termék napjaink kereskedelmi kínálatában. A murva árak kategóriánként eltérőek és leginkább a kavicsok méretétől függően alakulnak.

Mindegyik fajta más és más célokra ajánlott, a legkisebb, a 2-5 mm szemcseméretű jellemzően díszítésre javasolt vagy pedig nagyobb térkövek alá, a könnyebb szintezés miatt. Az 5-12 mm a leginkább elterjedt változat és a murva árak tekintetében az egyik leginkább kifizetődő választás. A kertek kialakításban, az építési és felújítási munkák alkalmával remekül felhasználható. A durva méretű, 20-55 mm keverék utak és autóbeállók, valamint parkolóhelyek kialakításához kell, a tömörödés miatt nagyon jó ezekre a helyekre.

A murva árak meghatározó paramétere, a méret mellett az osztályozottság, ugyanis az osztályozatlanok általában olcsóbbak, mivel a kitermelést követően azonnal szállíthatóak és nincsenek átmosva, sem pedig átválogatva.