Muffin recept fontos tippekkel

Muffint nagyon sokféle ízesítéssel lehet készíteni, de előfordul, hogy bármennyire igyekszünk is, a végeredmény mégsem az igazi. Gondolt már arra, hogy valószínűleg azért történik így, mert nem az eredeti muffin recept alapján készítette? Pedig megtörténhet, hiszen nagyon sok internetes oldalon találni leírást, de sajnos nem mindegyik működik kifogástalanul.

Az igazi muffin tészta kívül kissé rögös, karamellizálódott, ropogósra sült, míg belül puha és igazán omlós. Ezt az állagot nem könnyű elérni, ehhez arra van szükség, hogy egy tökéletes muffin recept leírását lépésről lépésre betartsuk. Sokan összekeverik ezt a süteményt a cupcake-el, hiszen mindkettőt ugyanolyan formában sütik.

Azonban a cupcake kinézetében és ízében inkább mini tortára hasonlít, míg a muffint a péksütemények közé lehetne besorolni. Édes és sós változatban egyaránt nagyon finom, de arra vigyázni kell, hogy ne legyen túlzsúfolva töltelékkel, ami eláztathatja a tésztát. Egy remekül használható muffin recept található meg a receptek.at weboldalon. Ha ennek minden pontját betartjuk, akkor nem lesz panasz a végeredményre. Kétféle módszer közül választhatunk a sütemény elkészítésekor.

Az egyik a klasszikus, amikor kézzel keverjük össze az alapanyagokat, a másik pedig az úgynevezett creaming method, ami által a muffin állaga hasonló lesz a piskótatésztáéhoz. A muffin recept szerint a tészta gazdagítható gyümölcsökkel, csokoládéval, magvakkal vagy bármilyen egyéb hozzávalóval, ízlés szerint. Hasznos tippeket is olvashatunk erről a weboldalorn.