Mivel a leghatékonyabb a térd kopás kezelése?

Nagyon kellemetlen, amikor valakinek fáj a térde és ez a fájdalom nem múlik, az illetőnek pedig nehezére esik a mindennapi feladatok elvégzése is. Ízületi porckopásra kezdhetünk gyanakodni, ha huzamosabb ideig fáj, kattog vagy ropog a térdünk.

Első lépés ilyenkor a szakorvosi vizsgálat, aki szakértő a térd kopás kezelése szempontjából. Természetesen első a pontos diagnózis, hiszen nélküle semmilyen kezelést nem szabad elkezdeni. Aztán az is fontos, hogy mennyire előrehaladott a kopás, valamint mi idézte elő azt.

A térd kopás kezelése többféle módon történhet, a gyógyszeres kúrákon kívül. A mozgáshiány csak tovább ront az amúgy sem rózsás helyzeten, tehát mozogni kötelező! Mozgással úgy érhető el a térd kopás kezelése, hogy általa a szinoviális folyadék (ismertebb nevén ízületi folyadék) az ízületekhez juttatja a tápanyagokat.

Másrészt, tornával csökkenthető az elhízás veszélye, ami azért lényeges, mert kutatások kimutatták, hogy már 5 kg súlyfelesleg is 36% megnöveli a betegség esélyét. Kiegészítő kezelésekre is ajánlott járni, mert segíthetnek. Térd kopás kezelése kivitelezhető egy masszőr vagy csontkovács által is.

Ki lehet próbálni az akupunktúrát, a kineziológiai tapaszokat, de ugyanakkor maradhatunk a hagyományos fizikoterápiánál is. Bár ezek nem állítják meg a kopást, de javíthatják a mozgást és jobbá tehetik az életminőséget. Minőségi étrend-kiegészítő szintén hozzájárulhat a térd kopás kezeléséhez.

Egyik ilyen csodálatos készítmény az Artroflex Plus, aminek a megvásárlására lehetőséget nyújt a betegeknek az artroflex.hu webáruház. Gyors és hatékony segítséget jelent ez a termék a térd kopás kezelése során.