Mire jó a szünetmentes tápegység?

A berendezés megvásárlásával, illetve beüzemelésével gondoskodhatsz az elektromos eszközeid megfelelő védelméről. A szünetmentes tápegység használatával többé nem kell attól tartanod, hogy egy esetleges áramkimaradás miatt károk keletkeznek a háztartási berendezésekben. Akkor lép működésbe, amikor az áramellátás ingadozik vagy megszűnik egy bizonyos időre.

A szerkezet egy inverterből és egy vagy több akkumulátorból áll. Az aksik töltéséről a beépített töltőáramkör gondoskodik. A készülék képes az úgynevezett hidegindításra, ami azt jelenti, hogy hálózati áram felhasználása nélkül átáll akkus üzemmódra. A szünetmentes tápegység biztonságos munkavégzést tesz lehetővé. Képzeld el, hogy hosszú órákon át dolgozol a számítógépen és jön egy áramszünet. Ebben az esetben kárba vesznek a fontos adminisztrációs munkák.

A berendezés beszerzésével ez a kellemetlen probléma elkerülhető. Amennyiben a szünetmentes tápegység akkumulátora már nem képes kellő mennyiségű energiát nyújtani, akkor automatikusan kikacsol, ezáltal óvja a műszaki állapotát.