Milyen gyakran érdemes tisztítani egy laptopot?

A laptop gyártók sajnos nem figyelmeztetik a felhasználókat arra, hogy bizonyos időközönként belső tisztításra van szükség a tökéletes működés érdekében. Ugyanis rengeteg por és szennyeződés kerülhet a készülékbe, úgy az asztalon, munka közben, mint amikor magunkkal hordozzuk. Egyes szervizekben (mint például a Laptop Birodalom), akár 2 órán belül is megoldható egy laptop teljes áttisztítása.

Ez egy remek szolgáltatás, hiszen így nem kell napokig nélkülöznünk a kedvenc gépünket, ha pedig munkára használjuk, akkor ezt nem is engedhetjük meg. Hogy válaszoljunk a címben feltett kérdésre, az említett szerviz évente egyszer ajánlja a laptop karbantartását, belső tisztításának elvégzését. Ha ezt elhanyagoljuk, akkor azt kockáztatjuk, hogy jelentős összeget kell majd ráköltenünk, ha meghibásodik és feladja a szolgálatot. Sok teendőt magába foglal a laptop tisztítás, mint a hővezető paszta és termálpadok cseréje, a portalanítás, a ventilátor zajának megszüntetése, valamint karbantartása.

Előfordulhat, hogy nem csökken a ventilátor zaja, ebben az esetben, a megfelelő hűtés elérése érdekében cserélni kell. A szervizben nemcsak gyorsan, hanem kedvező áron végzik el a szakemberek a laptop tisztítását, úgyhogy érdemes felvennie velük a kapcsolatot a laptopjavitasbudapest.hu weboldalon keresztül, ha úgy érzi, hogy a készülék már nem nyújtja a tőle elvárható teljesítményt.

A szakértők minden esetben, mielőtt visszaadják a gépet a tulajdonosának, 10 perces terheléses tesztnek vetik alá azért, hogy 100%-ig biztosak legyenek abban, sikeres volt minden beavatkozás. Normál laptop esetében a tisztítás ára 9990 Ft, a 2 órán belül lezajló munka pedig sürgősségi díjjal együtt 14 990 Ft. Az üzleti/gamer laptopok tisztítása 14 990 Ft, az expressz tisztítás 19 990 Ft. Akinek nincs ideje személyesen ellátogatni a laptopjával a szervizbe, az otthonából is a szakemberekre bízhatja a gépét, mert futárszolgálat segítségével házhoz hozzák-viszik azt. A készülékek bevizsgálása díjmentes ebben a szervizben.