Milyen a jó parkettalakk?

A lakás belterében gyakran kiemelt figyelem kerül a padlózatra. Ez azért van, mert egyes kivitelek főként a szépségük miatt lesznek letéve és csak minimális mértékben fedi azokat szőnyeg. Ezért fennáll az a probléma is, hogy gyorsan kopnak, a fokozott használat miatt. A probléma orvosolható a parkettalakk időszakos felkenésével. Természetesen, mielőtt belevágnák a munkálatba, muszáj nagyon alaposan megtisztítani a felületet és esetenként még a régi réteget is eltávolítani csiszolással, főleg ha az nagyon sérült.

A parkettalakk kiválasztását se bízzuk a véletlenre, hanem döntsünk olyan termék mellett, amelyik biztosan megfelel minden szempontból az elvárásainknak! Maga a munkálat elég egyszerűen kivitelezhető, ezért könnyedén elboldogulunk mi is a feladattal, ha azt szeretnénk. Néhány alapvető szerszám jelenlétében, a parkettalakk gyorsan teríthető. Ecsettel vagy hengerrel ugyanúgy kijuttatható, természetesen a mennyiségtől függ a használt felszerelés. Ismerkedjünk meg egy kicsit a minőségi parkettalakk tulajdonságaival!

Fontos, hogy magas legyen a szárazanyag tartalma, mert így tud elég vastag réteget képezni, ami aztán nagyfokú kopásállóságot és rugalmasságot, valamint kiemelt fényt kölcsönöz. A száradásra fordítsunk elég időt és csak óvatosan a tűzzel, mert igen gyúlékony a parkettalakk, főleg nyers állapotában. A kivételes végeredmény nem marad el és örömmel fogjuk majd látni az alkotásunkat, ami éveken át biztosít kiváló felszínt, amit aztán tényleg kár lenne eltakarni bármivel. Vágjunk bele minél előbb a parkettalakk célszerű felhasználásába!