Mikor számíthatunk a niacinamid hatására?

Az utóbbi időben egyre divatosabb összetevők jelennek meg a kozmetikumokban. Az összetevők trendjei bizonyos ciklikusságot mutatnak. A savak és a hámlasztás körüli őrület véget érni látszik, az olajok tömeges divatja pedig újra előtört. Most minden divatos, ami segíti a bőr helyreállítását és csökkenti az érzékenységet. A niacinamid pedig pontosan ilyen komponens. A regeneráló kozmetikumok népszerűségének megvannak a maga okai. Egyre több az érzékeny bőrű ember, ezért a bizonyított hatékonyságú összetevők a divatosak.

A niacinamidot már régóta használják a kozmetikumokban, számos tudományos cikket írtak a hatásairól, többször tesztelték és bizonyították a biztonságosságát. Az eredmények azt mutatják, hogy pattanások és hiperpigmentáció esetén az első javulások már egy 4-8 hetes folyamatos használat után jelentkeznek. Az életkorral összefüggő elváltozások esetén az első eredmények eléréséhez legalább 12 hétig ajánlott niacinamid alapú kozmetikumokat használni. Természetesen egyeseknél gyorsabban, másoknál lassabban jelentkezik a hatás.

Mikor ajánlott a retinol használata?

Ezzel a különleges komponenssel kapcsolatban sok pletyka és kétség merült már fel. Egyesek dicsérik, míg mások óvatosak a retinol használata során. Azonban nem minden hölgy tudja, mi ez az anyag, miért beszélnek róla annyit és miként hat a bőrre. Ezért nem árt, ha ők most figyelnek. Bár úgy tűnik, hogy a pattanások és a ráncok különböző jellegű problémák, azonban a kozmetológusok mindkettőre a retinol használatát ajánlják. Mi ez a csodálatos összetevő, ami ilyen különböző problémákat képes megoldani?

Ez az A-vitamin egy olyan formája, amit széles körben használnak a kozmetikai termékekben. Serkentő hatással van a bőr sejtjeire, így azok gyorsabban megújulnak. Ezért értékelik olyan nagyra a modern szépségszakértők. Sok retinolos arckezelés multifunkcionális és használható akné, korral járó elváltozások, hiperpigmentáció kezelésére is. A retinol használata számos bőrproblémát képes sikeresen megoldani. A kezelés elején hetente egyszer vagy kétszer kell alkalmazni. Ha a bőr jól reagál, fokozatosan csökkenthetjük az intervallumot.