Medence szivattyú a kristyály tiszta medencevízért

Ahhoz, hogy egy medencében állandóan megfelelő minőségű víz lehessen, mindenképp szükség van egy tisztító- és keringtető rendszerre. A medence szivattyú és a hozzá tartozó kiegészítők, a szűrő és a váltószelep együttesen biztosítják a víz tisztaságát. A szűrő típusa szerint lehet papír vagy homokszűrő.

Az utóbbi használatával alaposabb szűrést és gyorsabb átforgatást érhetünk el. A medence szivattyú feladata a víz mozgatása, új szivattyú telepítésénél mindenképp figyelembe kell venni a tisztítandó vízmennyiséget, ugyanis ha túl kicsi a szivattyú teljesítménye, a rendszer nem fogja megfelelően tisztítani a medence vizét.

A medence szivattyú elhelyezésénél mindig vegyük figyelembe, hogy mindenképp egyenes felületre, nedvességtől védett helyre telepítsük, ne helyezzük gőzbe és legyen megfelelő a szellőzése. Mindenképp ügyelni kell rá, hogy üresen soha ne működtessük a rendszert, csak ha vízáramlás alatt van. A tökéletes eredmény elérése érdekében a vízforgató rendszer használata mellett, a medence vizét rendszeresen vegyszerezni is szükséges.