Kültéri festékek víz elleni védelemmel

A fa kiváló alapanyag az épületek létrehozásánál, jól tartja a meleget, lélegzik és esztétikus külső tulajdonságokkal rendelkezik. De a megfelelő kültéri festék nélkül, a kezeletlen falak pár év múlva besötétednek, repedésekkel, vagy ami még rosszabb, penésszel, mohával borítottá válnak.

Bármelyik faépítmény, különösen a lakóépületek, védelmet igényelnek a káros mikroorganizmusok és az időjárási hatások ellen. Ezt a védelmet számos vegyület felhasználásával lehet elkészíteni. Ilyen a lakk, az olaj és a kültéri festék.

Az első kettő megőrzi a fa színét és szerkezetét. Azonban, ha radikálisan szeretnénk megváltoztatni az otthonunk megjelenését vagy a fa már elsötétült, akkor a harmadik lehetőséget kell igénybe venni.

A víz elleni védelem mellett, ez megakadályozza a penész és a rovarok okozta károsodásokat is. A minőségi termékek ellenállnak a napfénynek, az intenzív és friss szín pedig évekig megmarad. Magának a bevonatnak legalább 5 évig kell tartania. A kültéri festék alkalmazása előtt, a fa teljes szerkezetet speciális antiszeptikumokkal kell kezelni.