Keverőgépek többféle változatban

Mielőtt munkához látnánk, fontos előkészíteni a terepet. Az építőanyagok kikeveréséhez használhatunk egyszerű fúrógépet vagy a speciálisan ebből a célból kialakított keverőgépek valamelyik változatát. Minél sűrűbb anyaggal dolgozunk, annál nagyobb igénybevételnek tesszük ki az adott eszközt, amit a keveréshez használunk.

Ezért, ha nem szeretnénk, hogy a fúrógépben idő előtt szénkefét kelljen cserélni, nem árt beszerezni a keverőgépekből egy minőségi változatot. Egy gyengébb modell akár le is éghet, amivel végleg tönkrevághatjuk a márkás Makita fúrót. A keverőgépek megbirkóznak a glett, a különféle vakolatok, a csemperagasztó, de még a szárazbeton kikeverésével is. Persze ehhez az is szükséges, hogy tisztában legyünk a tökéletes állaggal.

A túl híg és a túl sűrű anyagokkal is nagyon nehéz dolgozni. A csomagoláson általában fel van tűntetve, hogy egy adott mennyiséget mennyi vízzel kell összekeverni, a megfelelő állag elérése érdekében. Ezután már csak alapos munkát kell végeznünk a keverőgépekkel. A fordulatszám állíthatóság egy külön előnynek számít ezeknél az eszközöknél, mert egyszerűbb úgy dolgozni, hogyha közben állíthatjuk a fokozatokat.

Aki valaha megpróbált már kézzel és kőműveskanállal kikeverni egy vödör csemperagasztót, az tudja mennyire hosszadalmas és megterhelő elfoglaltság. A keverőgépek viszont pillanatok alatt elvégzik helyettünk a munka nehezebb részét. Az akkus modellek esetében nem kell a kábelekkel bajlódni, viszont érdemes rendszeresen ellenőrizni a töltöttségi szintet.