Kellemes illat az aroma diffúzorok révén

Az illóolajokat általában mécsessel párologtatják., de kevesen tudják, hogy ez a módszer az olajok minőségi romlását okozza, a magas hőmérséklet miatt.

Ezzel szemben az aroma diffúzorok ultrahangos párologtatást végeznek, amikor vízzel együtt bocsátják ki a szétporlasztott olajat, aminek köszönhetően az illóolaj molekulák sérülésmentesen jutnak a levegőbe. Ez nemcsak azt jelenti, hogy kellemesebb az illat, hiszen lehet, hogy orrunkkal nem is érzékeljük a különbséget, de a hatásban mindenképp.

Az aroma diffúzorok másik fajtája száraz levegővel keverve juttatja az olajat a légtérbe. Ez a leghatékonyabb módszer, hiszen itt hígítás nélkül élvezhetjük az illat teljességét. Az ilyen berendezések 50-100 m2 területet is képesek illatfelhőbe borítani, vagyis egy átlagos méretű lakást.

Az aromaterápia egyre népszerűbb, sokan valamilyen terápiát kiegészítve használják, vagy csak a kellemesebb közérzet miatt. Az aroma diffúzorok fából vagy kerámiából készülnek, esztétikus kivitelben. Működésükhöz elektromos áram szükséges, így némi hanggal számolni kell. Ez kevesebb mint egy hűtő hangja.