Ismerje meg a lakás-kultúra alapjait!

Minden korszak arculatának elsődleges jellemzői számos stílust határoztak meg. Egy lakásban nagyon kedveltek a rusztikus, amolyan mediterrán lakberendezési jegyek, de ugyanakkor népszerű a minimál és a modern is. Nem utolsósorban ott a vintage berendezési stílus, ami szintén a lakás-kultúra szerves része.

Érdemes kitérni az utóbbira kicsit jobban, hiszen minden század más életérzést vonz be a lakásba. Az antikolt bútorok és dekorációk a 19. századot elevenítik fel, míg a régi rádiók, tévék, gramofonok inkább a 20. század elejére repítik a lakókat. A lakás-kultúra nagyon szerteágazó, hiszen rengeteg dologgal foglalkozik, nemcsak a stílusjegyek megismerésével és felismerésével, hanem építészeti trükkökkel is.

Nem utolsósorban, a lakás-kultúra alá tartozik a dekoráció is, legyen szó vásárolt dolgokról vagy kézzel készült, esetleg újrahasznosított elemekről. Honlapunkon számos olyan cikket olvashat a látogató, amivel az otthonát tudja szebbé varázsolni. Érdemes innen inspirálódni akkor is, ha karácsonyi vagy más ünnepi dekorációt szeretne készíteni.