Így zajlik a kft alapítás

Ha cégalapításban gondolkodik, a kft egy ideális választás lehet. Íme, a kft alapítás feltételei! Magyarországon többféle cégforma is működik, így Ön szabadon választhat közülük. Mindegyik gazdasági társasági formának megvannak az előnyei, és vannak hátrányai is. Ezért tudatos és megfontolt döntést kell hozni már jóval a cégalapítás előtt.

A kft alapítás lehet egyszemélyes, amikor egy tagja van a kft-nek, de lehetséges a többszemélyes kft alapítás is. Az előbbi esetében nem társasági szerződésre, hanem alapító okirat elkészítésére van szükség. Egyszemélyes lehet továbbá a kft, ha az összes tag tulajdonrészét egy tag szerzi meg.

Ekkor azonban a társasági szerződést alapító okiratra kell változtatni. Az alapító okirat a gazdasági társaság létrejöttét igazoló dokumentum, okirat formájában, megfelelő tartalmi és alaki követelményekkel. Ezt csak hatékony jogi képviselet útján tudják a vállalkozások elkészíteni.

Tehát ügyvédre van szükség az alapító okirat elkészítéséhez, és az ügyvéd a kft alapítás során ellenjegyezéssel tanúsítja a jogszabályoknak való megfelelőséget. A kft alapítás minden esetben jegyzett tőkével, azaz a kft törzstőkéjével történik, ami jelenleg minimum 3 millió Forint. Ezt azonban elég két éven belül teljes mértékben befizetni, sőt, osztalékból vagy apportból is van lehetőség biztosítani azt. Többre is kíváncsi? Kérjen személyes vagy online jogi konzultációt!