Így lesz hatékony a küzdelem a pattanások ellen

Az akne olyan bőrprobléma, ami nemcsak a tizenéveseket, hanem a felnőtteket is érinti. A húszas éveikben járó nőknek, akiknek soha nem voltak bőrproblémáik, gyakran kell fellépniük a pattanások ellen. Ezek komedók és mitesszerek formájában jelentkeznek, amikor a bőr faggyútermelésének túlműködése figyelhető meg az arcon és a testen, például a háton. Mi okozza ezeket? Az aknét nem egyetlen tényező okozza, hanem akkor jelentkezik, amikor a faggyúmirigyek aktiválódnak a mellékvesékből származó férfi hormonok által stimulálva.

A faggyú egy természetes anyag, ami védi a bőrt, de bizonyos körülmények között a bőr felszínéhez közeli sejtek elzárják a faggyúmirigyek nyílásait, ami az olaj felhalmozódását okozza. Ilyenkor a pattanások ellen azonnal tenni kell valamit, mert ez az olaj serkenti a baktériumok szaporodását. Az aknét különböző külső tényezők is kiválthatják, mint például a stressz, a bőr állandó érintése, a szedett gyógyszerek, a zsíros termékekkel való érintkezés, stb. A MediNatural termékek segítségével Ön is tehet a pattanások ellen.

Fertőtlenítő hatású teafaolaj bőrproblémákra

Nem tudja, hogyan előzze, kezelje és szüntesse meg a pattanásokat? A pattanások elleni küzdelemhez három dolgot kell tennünk: tisztítsuk meg a pórusokat, pusztítsuk el a szennyeződéseket okozó baktériumokat, szabályozzuk az arc zsírosságát. Mivel a teafaolaj bőrproblémákra is kitűnően alkalmas, ez a szer nagy segítségünkre lehet a fent felsorolt lépésekben. A pórusok megnyitása és a szennyeződéseket okozó baktériumok elpusztítása érdekében, a bőrt reggel és este antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező enyhe géllel vagy szappannal kell megtisztítani.

Hetente 2-3 alkalommal hámlasszuk a bőrt, majd alkalmazzunk tisztító maszkot! Végül jöhet a teafaolaj bőrproblémákra. A tisztítás a bőrápolás legfontosabb része. Az alapos és irritáció nélküli tisztításához fontos, hogy olyan tisztító gélt vagy kímélő szappant használjunk, ami természetes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező összetevőkből, például teafa kivonatból áll. A teafaolaj bőrproblémákra való alkalmazása csökkenti a faggyúkiválasztódást.