Hol található a környéken bőrgyógyász?

Nem is gondolná az ember, hogy milyen sokféle bőrelváltozás, csípés miatt lehet szükség egy szakorvosra. Ha Önnek nincs bőrgyógyász ismerőse, nem kell kétségbe esnie, hiszen a weboldalunkon számos dermatológus elérhetőségét megleli. Sőt, mi több, általunk felkeresheti annak az egészségügyi intézménynek a honlapját is, ahol az adott bőrgyógyász dolgozik. A gyermekkorban gyakran bukkannak fel olyan irritációs és allergiás elváltozások a bőrön, amit a kezdő szülők kétségbeesve igyekeznek azonosítani és kezelni.

A nagyobbacska gyerekeknél is gyakoriak a csípések, okozza azt akár rovar vagy valami tüskés növény. De a napleégés sem kíméli a kicsiket, sok esetben teljesen fel is hólyagosodik. A bőrgyógyász segítségét gyakran kérik még a tinédzserek pattanásos bőrének szakszerű kezelése érdekében, valamint a hajhullást és korpásodást okozó fejbőr-problémák esetén is. Az általános esetek közé tartozik a száraz vagy a folyton zsírosodó arcbőr normalizálása is, idősebb korban pedig az anyajegyek és pigmentfoltok rákszűrésére is sor kerülhet. Sokan nem gondolnak erre ugyan, de a bőrgyógyász szakorvos az olyan elváltozások helyreállításában is a betegek segítségére lehet, mint a rák. A sugárkezelések következtében ugyanis sokan feslő, roncsolódott bőrrel küszködnek, de a kezelések ideje alatt is nagyon fontos a szakszerű bőrápolás beiktatása.

A cipőbe zárt lábfej is sokszor adhatja fel a feladatot a bőrgyógyász szakorvosnak, mert itt jelentkeznek a leggyakrabban a bakteriális és gombás láb-, valamint körömproblémák. A gyakran izzadó hónalj is tartogathat hasonló gondokat, amit szintén a dermatológus igyekszik kikezelni. A korral jár az szemölcs, tyúkszem és egyéb bőrkeményedés puhításának, eltűntetésének szükségessé válása is, ami ráadásul sok esetben még fájdalmas is. Az olyan nemi betegségek, mint a szifilisz, HIV, valamint clamydia szintén okoznak sérüléseket a bőrön. Kellemetlen ugyan ezzel beállítani a bőrgyógyász szakorvos rendelőjébe, de higgye el, a doktornak vagy doktornőnek nem kellemetlenebb, mint például lábgombát kezelni. Az egészséges bőr érdekében időben forduljon orvoshoz!