Hogyan működnek az automata öntözőrendszerek?

Kíváncsi, hogyan működnek a locsolókészülékek? Hogyan állíthatóak be úgy, hogy az egész udvar automatikusan kapjon vizet? Képzelje el, hogy az automata öntözőrendszer még a virágágyásokat és a zöldségest is automatikusan öntözheti! Amikor ilyen berendezést telepíttet a kertbe, a kivitelező cég felméri a telket és az öntözési igényeket. Megvizsgálják, hogy milyen területeket kell locsolni. Például lehet, hogy a ház előtt és hátul füvesített terület van, esetleg néhány ágyás bokrokkal és virágokkal. Az is lehet, hogy a ház oldala mentén rózsát termeszt.

Minden területet, aminek egyedi öntözés igénye van, zónákra oszlik. A zónákat az automata öntözőrendszer és a különböző locsolófejek szolgálják ki, hogy a víz biztosan lefedje a területet. Az öntözési szakember figyelembe veszi, hogy a zóna napfényes vagy árnyékos helyen van-e. Van domb vagy lejtő az udvaron, ahol a víz lefolyása problémát jelenthet? Az automata öntözőrendszer telepítése után beállítható, hogy minden zóna a neki megfelelő ideig kapjon vizet.

Vízmegtakarítási lehetőségek a locsoló rendszerrel

Világszerte a legtöbb vizet öntözésre használjuk fel. Bár ennek nagy része kereskedelmi vagy mezőgazdasági célokat szolgál, a szám mégis összeadódik. Korábban a locsoló rendszer kevésbé volt hatékony, mivel a víz 50% a szél, a párolgás és a elfolyás miatt elveszett. Bár ez a szám megdöbbentő, valóban ez volt a helyzet. Egy intelligens locsoló rendszer segíthet a víztakarékosságban és minden csepp hatékonyságának maximalizálásában.

Az általunk telepített berendezések minimalizálják a vízfogyasztást, miközben a kert szép zöld és egészséges marad. Tagadhatatlan, hogy a víz értékes természeti erőforrás, ami egyre szűkösebbé válik. Minden olyan lépés, amit az öntözővíz takarékosság maximalizálása érdekében tehetünk, segíthet a lehető legnagyobb mértékben megmenteni azt. Az intelligens locsoló rendszerek belső órákkal vannak felszerelve, amelyek segíthetnek a háztulajdonosoknak a vízhasználat optimalizálásában. Ahhoz, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a saját készülékünket, mindig vegyük figyelembe az aktuális évszakot!