Házi vízmű tartály az önellátó rendszer alapja

A megfelelő mértékű vízellátás nagyon fontos egy háztartás esetében. Mivel a közműhálózatok nem minden esetben állnak rendelkezésre, valamint az is előfordul, hogy túl drága a vezetékes víz, ezért egyre többen döntenek úgy, hogy saját rendszert építenek. Ez könnyedén megoldható, hiszen ehhez csak szivattyúra és a megfelelő méretű házi vízmű tartály kiválasztására van szükség.

Amennyiben rendelkezésre áll a forrás, ahonnan megtörténik a kinyerés, akkor bátran nekiláthatunk az önellátás megoldásának. A szivattyú élettartamát a házi vízmű tartály jelentősen képes kitolni, mert így csak akkor kell elindulnia az egységnek, amikor nagyobb mennyiségű folyadék került felhasználásra.

A kiválasztás során érdemes figyelembe venni, hogy a névleges mennyiség, ami literben van megadva, mindössze 30 %-a nyerhető ki. Ilyen formában az 50 literes tartályból általában 15 liter vehető ki egyszerre. A szivattyuszaki.hu weboldalon teljesen igényre szabottan válogathatunk a házi vízmű tartály kínálatból, így jó eséllyel megtaláljuk azt, amelyikre szükségünk van.