Hatékonyságból jeles az ultravékony gyémánt vágókorong

A valóban precíz szabások kivitelezéséhez olyan egyedi termékre lesz szükség, mint az ultravékony gyémánt vágókorong. A modern kor hatalmas fejlődést hozott magával a különféle területeken. Ennek eredményeként, sorra megjelentek a piacon a régebbiekhez képest ellenállóbb, díszesebb kivitelű burkolólapok.

A hagyományosnak mondható mázas kerámiákat a természetes kövek váltották, amilyen a márvány és gránit. Ezek viszont sokkal magasabb ellenállóképességgel rendelkeznek, így a velük való munka sem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. A gyémánt vágókorong viszont az akadályokat sikeresen leküzdi.

Természetesen a kínálat elég széles, aminek következtében fontos körültekintően megismernünk az egyes típusok specifikációit. Az ultravékony gyémánt vágókorong nem az egyetlen vágótárcsa fajta, de a tulajdonságaival kiemelkedik a társai közül.

Miért volt szükség az ultravékony gyémánt vágókorong megszületésére?

Megszületésére azért volt kiemelt szükség, mert a megszokottnál keményebb alapanyagok, a velük való munkát jelentős kihívás elé állították. Elengedhetetlenné vált a gyorsaság, a precizitás, a minél nagyobb veszteségek nélkül való feladatvégzés.

A gyémánt vágókorong egyedi felhozatala éppen erre szolgál. A gyártók pontosan ezért kezdték el alkalmazni a kimagasló minőséget nyújtó ipari gyémántokat, mert azok garantáltan átvágják magukat bármin. De ez még önmagában nem minden. Az ultravékony gyémánt vágókorong ugyanis nemcsak a nevében vékony.

A teljes vastagsága 1,2 mm. Az él nagyon pontosan hatol be az anyagokba és precízen halad előre. A magas fokú stabilitáshoz a „K hálós” szegmens is hozzájárul, ami segíti a hőelvezetést, valamint hozzájárul a minimális porképződéshez.

További előnyök, amikkel az ultravékony gyémánt vágókorong rendelkezik

A megfelelő fordulaton használva, ami maximum 12000 RPM, rendszeres hűtés mellett, egyenletesen végzi a feladatát az ultravékony gyémánt vágókorong. Száraz és vizes vágásra egyaránt megfelel.

A kimondottan hosszú élettartamának hála, amihez hozzájárul a mindkét oldalon elhelyezett gyűrűs mag, a költségek gyorsan megtérülnek. Mindezek mellett pedig további előny, hogy rendkívül kedvező ár-érték arány mellett valósulhat meg a gyémánt vágókorong beszerzése.

Megéri minél előbb lecsapni a kínálkozó ajánlatokra és maximális eredményesség mellett, kihasználni a bene található potenciált. Amennyiben rendszeresen végzünk olyan munkákat, amik építőanyagok, burkolólapok vágásával járnak, akkor ne érjük be kevesebbel az ultravékony gyémánt vágókorongmegvásárlásánál.

Üveg vágása ultravékony gyémánt vágókorong segítéségével

Amennyiben többre van szükségünk, mint különféle kövek vágására, akkor a TLS GLASS PRO ultravékony gyémánt vágókorong révén még az olyan érzékeny anyagok sem fognak gondot jelenteni, mit az üvegek. Ha valaminél, akkor ennél az anyagtípusnál minden esély megvan arra, hogy repedés, törés alakuljon ki. Amikor a hagyományos mechanikus üvegvágó megoldások nem jöhetnek szóba, akkor kerül előtérbe az ultravékony gyémánt vágókorong, ami mindösszesen 1 mm élvastagsággal rendelkezik.

Felület előkészítés és utómunkálatok a gyémánt csiszolótárcsa segítségével

A vágás és csiszolás nem minden esetben különíthető el egymástól élesen, ugyanis vannak olyan terméktípusok, amik egyszerre mind a 2 feladatot el tudják látni. A TLS VACUUM és a TLS ELECTROPLATED 2 az 1-ben megoldást kínálnak. A csempelapok vágását követően így az élek akár azonnal letompíthatók anélkül, hogy külön szerszámra lenne szükségünk.

De mi van akkor, ha durvább felület előkészítése a cél? Ilyen esetben a TLS TURBO ROW turbó felületű gyémánt beton- és kőmaró tárcsa az, amire támaszkodhatunk. Ez a speciális gyémánt csiszolótárcsa nagyon agresszív munkát végez és azt nagy precizitással teszi meg. Beton elemekhez keresve sem lehetne jobb megoldást találni.

A stabil felépítés hosszú élettartamot biztosít és a megtérülése sem marad el. A burkolatszintezo.hu oldalon további típusokat is találunk, amik akár nagyon finom csiszolásra is megfelelnek. Válogassunk igény szerint és tegyünk róla, hogy a maximumot hozzuk ki a munkákból, hogy azok végeztével hátradőlhessünk és élvezhessük a végeredményt!