Hasznos tippek a zsíros haj témában

A túlműködő faggyús fejbőr gyorsan piszkosodik és már néhány órával a mosás után ápolatlannak tűnhet. A zsíros haj a megfelelő ápolással hosszabb ideig friss maradhat. Mit tehetünk, ha a hajunk gyorsan zsírosodik? Hiszen nem tudjuk csökkenteni a napi stresszt, nem költözhetünk megapoliszból egy környezetbarát kisvárosba, nem írhatjuk át a DNS-ünket.

A tippjeink segíthetnek, ha nem is teljesen megszabadulni a zsíros hajtól, de jelentősen csökkenteni. Az ápolás a mosással kezdődik. Válasszunk kifejezetten zsíros hajra kifejlesztett, enyhe alapanyagú és semleges pH értékű sampont. Még jobb, ha a termék szalicilsavat, szelént, cinket vagy A-, C- és E-vitaminokat tartalmaz.

Ezek az anyagok ugyanis helyreállítják a fejbőr egészséges egyensúlyát és segítenek szabályozni a faggyútermelést. A zsíros haj naponta megmosható, de csak a megfelelő, bőrgyógyászok által tesztelt kozmetikumokkal. Kerüljük a túl forró vízzel történő hajmosást is, mert ez rövid időre kiszárítja a bőrt, amire a faggyúmirigyek kompenzáló termeléssel reagálnak.