Hasznos kiegészítő a hangoló

Az ember gyakran vágyik a szép és lágy dallamokra, de olykor kifejezetten a keményebb szólamok nyerik el a tetszését. Stílus- és kedvfüggő, hogy éppen miben leljük meg önmagunkat. Ha a hallgatáson kívül olykor örömmel veszünk a kezünkbe egy hangszert, akkor tudjuk, hogy mennyire fontos az eszköz pontos beállítása. Csakis a kellő előmunkálatok után szólal meg úgy, ahogyan szeretnénk. A feladatunkat nagyban segíti egy hangoló kiegészítő, amivel nyomon követhetjük a változásokat.

Legyen az egy elektromos vagy dobgitár, ukulele, amit szeretnénk sajátos képességekkel felruházni, a hangoló szerkezet megteszi, amit elvárunk tőle. Mindössze annyi a feladatunk, hogy elindítjuk, majd felcsíptetjük a kijelölt helyre és a hangoló máris mutatja, hogy milyen változtatásokra van szükség.

Az aprólékos munkálat, esetenként órákat is igénybe vehet, főleg kezdő zenészek esetében. A gyakorlat révén, egyre gyorsabban fog menni a hangoló alkalmazása, amire szükség van, főleg akkor, ha rendszeresen járunk fellépésekre vagy komponálunk saját műveket. A tapasztalt fül nagyon ráérez az apró eltérésekre, ezért a minimális hamisság is sértő lehet egy zenedarab megelevenítése közben.

A hangoló pontosan ennek a hibának az elhárítására született meg. Többféle kivitel áll a rendelkezésünkre, ezért olyat vásárolhatunk, amelyik segíti a munkánkat minden téren. Keressük fel a hangszerdepo.hu weboldal felületét és ismerjük meg a rajta található hangoló kritériumait, mielőtt a végső döntésre kerülne sor. Természetesen a technika mellett, a saját hangolónk jelzéseire is figyeljünk!