Fűtésrendszer tisztítás ár: mennyi az annyi végső soron?

Miután világossá válik, hogy a fűtési rendszer működésének lelassulása, akadozása a vezetékekben található szennyeződés miatt van, és kötelező vált ezeknek az átmosása, az emberek általában azt akarják tudni, hogy mennyibe kerül ez. Érthető módon a fűtésrendszer tisztítás ár sok mindentől függ.
A munkát végző szakember szemügyre veszi a teljes rendszer nagyságát, a feladat időigényét, a felhasznált konzerváló vegyszer mennyiségét és még azt is, hogy hány automata légtelenítőt kell kicserélni. Általánosságban elmondható, hogy egy átlagos méretű, nagyjából 65 négyzetméteres lakás esetén a fűtésrendszer tisztítás ár 95.000 forint +ÁFA.

Ennyibe kerül a szolgáltatás a vizgazklima.hu oldalon is, ahol természetesen az árba beletartozik a kiszállás, a tisztítás és minden egyéb. Az árat a magyar fővárosra kell érteni. Egy átlagos lakásban nagyjából 6 radiátor van és 4 padlófűtési kör. Ehhez még hozzátartozik a vegyszer ár, ami körülbelül 10 ezer forint. Nyilván a fűtésrendszer tisztítás ár csak egy iránymutató, hiszen sok függ az adott lakás és rendszer paramétereitől.