Főtengely szimering Stihl fűkaszához

A csináld magad módszer számít mindig a leggazdaságosabb megoldásnak. Hogyha nem szeretnénk mindig mindenből újat venni, amikor valami tönkremegy, akkor megpróbálkozhatunk annak a javításával.

A főtengely szimering nem számít drága alkatrésznek és a beszereléséhez sem kell gépészmérnöknek lenni. A Sihl FS-80 egy kimondottan strapabíró fűkaszának számít, de ebben is elkophatnak bizonyos alkatrészek, amiket az internetnek hála, egyáltalán nem lehetetlen beszerezni.

A főtengely szimering nélkül nem fog rendeltetésszerűen működni a szerkezet, ezért érdemes időben kicserélni, mielőtt szükség lenne a szerszámgépre. A fűkaszák esetében egyébként is ajánlott minden szezon előtt elvégezni a karbantartást.

A pengéi igencsak nagy sebességgel pörögnek és ha valami véletlenül nincs rendben a fűkaszával, könnyen baleset történhet. A főtengely szimering egy aprócska alkatrésznek tűnik, viszont fontos szerepet tölt be a Stihl FS-80 működésében. Hogyha tönkremenne, könnyen pótolható a CVG Shop széles kínálatának hála.