Fontos gépszerkezeti elem a golyóscsapágy

A görkorcsolya kerekeitől kezdve, a bicikli kerékagyán keresztül a mezőgazdasági gépekig, szinte minden mechanikus szerkezetben megtalálhatóak. A golyóscsapágy rendkívül elterjedt és a feltalálása idején forradalmi újításnak számított. Azóta nem is kellett olyan sokat változtatni a kivitelezésen.

Természetesen egy kis finomhangolás sohasem árt, ezáltal egyre ellenállóbb anyagok kerültek felhasználásra a golyóscsapágy esetében és olyan precíz kialakítást kapott, ami ellenáll még az extrém terhelésnek is. Legalábbis ez a helyzet az olyan minőségi termékekkel, mint amilyeneket az NTN-SNR készít, több évtized óta. A termékek mindegyikét terheléses tesztnek vetik alá, mielőtt forgalomba kerülnének.

A cégnek nemcsak a golyóscsapágyak gyártásában van hatalmas tapasztalata, de akkor is jól járunk ezekkel a termékekkel, hogyha vezető- és támasztó görgőkre van szükségünk, de a kínálatban megtalálhatóak továbbá a tűgörgős és kúpgörgős csapágyak is, viszont ez még mindig csak a jéghegy csúcsa.

A golyóscsapágyak közül a mélyhornyú változatokat szokták a leginkább alkalmazni, mivel kitűnően helytáll, hogyha magas fordulatszámról van szó. Drasztikusan csökkenti a súrlódást, ezáltal az alkatrészek közötti súrlódást is, amitől hő keletkezne, ez pedig roncsolná a gépelemeket. A golyóscsapágy típusok között is akadnak olyan speciális darabok, amelyek nem biztos, hogy megtalálhatóak az ntnsnr.hu kínálatában, de nem akadály a beszerzésük. Amennyiben egy ilyen típusra van szükség, érdemes a +36 1 203 5000 telefonszámot tárcsázni munkaidőben.