Fontos a tartósság a Grande Punto felninél

Amikor beköszönt a hideg idő, és egyre veszélyesebbé válnak az utak, akkor a nyári gumik helyett jöhetnek a téliek. Azonban ahhoz, hogy a vezetés valóban biztonságos legyen, a felnikre is oda kell figyelni. Egy jól megválasztott Suzuki felni mindenképp segít abban, hogy a kocsi kerekei jobban tapodjanak, még kritikusabb helyzetekben is.

Mit is kell hát tenni? Nos, ugye az első opció, amivel sokan élnek, hogy megtartják a meglévő, a nyári gumiknál is alkalmazott keréktárcsát, és csak az abroncsokat cserélik. Azonban a szakértők szerint, sokkal jobban jár a tulaj akkor, ha két pár Suzuki felni áll rendelkezésre a garázsban: egy nyári és egy téli.

Ezt a tanácsot akkor pedig mindenképp meg kell fogadni, amikor valaki olyan helyen lakik, ahol az évszakváltásokat az átlagosan jobban megérzik a verdák. De milyen keréktárcsa fog beválni? Akik értenek hozzá, azt mondják, hogy a lemezes Suzuki felni mellett érdemes dönteni.

Ez nem kerül annyiba, mint az alumínium ötvözetű, és sokkal tartósabb is, hiszen nem annyira érzékeny az ütésekre és karcolásokra. Az ilyen Suzuki felni nem mellesleg nehezebb is, mint az alufelni, ami azért jó, mert ezáltal a gumi jobban „kapaszkodik” a hóba.

Tény és való, hogy a lemezfelni külsőre nem a legmutatósabb, azonban ez valamilyen szinten orvosolható egy jól megválasztott dísztárcsával. Persze van, aki ezzel sem foglalkozik, hiszen az erőtlen fényű téli hónapokban ez annyira nem is látszik.

A téli időszak beköszöntése előtt, a Grande Punto felni esetében is megfontolandó ez a tanács. Aki pedig nem akar megválni a csinos alumínium tárcsától, az nem kell kétségbe essen, hiszen van megoldás. Az ember olyan alufelnikkel is felszerelkezhet, amiket speciálisan arra fejlesztettek ki, hogy ellenállók legyenek a só miatti rozsdásodással szemben.

Ha a Grande Punto felni ezen tulajdonsága adott, akkor az több évig vagy akár egy évtizedig is tökéletes állapotban marad. Nem szabad elfelejteni, hogy a keréktárcsák tartóssága főként a lakkborítás vastagságától és színvonalától függ. A Grande Punto felni szett megvételekor is szem előtt kell ezt tartani.