Finom háló a lace front paróka alapja

2014 februárjában az énekesnő Rihanna még a lelkes rajongóit is meglepte, amikor alig 1 hónappal a rövid frizura viselése után hosszú fürtökkel jelent meg a nagyközönség előtt. Rihanna titka a lace front paróka volt, ami egyedülálló újításnak számít a póthajak világában. Ez a megoldás nem más, mint egy vékony, áttetsző háló, amibe hajszálak vannak beleszőve és abszolút természetes hajkorona benyomását kelti.

A homlokon elhelyezkedő hajak pontosan úgy néznek ki, mint az igaziak. Az alap egy teljes egészében francia csipkének nevezett anyagból készül. Ez a finom háló szorosan illeszkedik a fejhez, míg a hajszálakat a természetes növekedésnek megfelelően kézzel szövik bele. A lace front paróka ideális a vékony vagy ritka hajú embereknek.

Nehézségeket okoz azonban az otthoni körülmények között történő felillesztése, mivel a saját haj megléte bonyolulttá teszi a póthaj helyes rögzítését. Ezért mindenképpen tanácsos, hogy ezt a folyamatot egy ezen a területen jártas szakembertől lessük el. Manapság hatalmas számú variáció áll rendelkezésre a lace front parókákból.

A vásárlás során a legfontosabb szempont a megrendelt típus megfelelő elkészítése. Ezeket a póthajakat, valamint a „hajpótló rendszereket” a lehető legpontosabban kell a fejhez illeszteni, elvégezve a szükséges méréseket, ezzel elkerülve a „buborékok” kialakulását a hajtöveken és a túl hosszú tincseket. Ezen kívül nagyon fontos az elülső zóna, vagyis inkább annak a helyes elkészítése. Nem véletlenül nevezik tehát az ilyen modelleket lace front parókáknak.