Festőállvány többféle típusban

Amikor a munkája az íróasztalon van, a legtöbb ember hajlamos a rajz fölé hajolni vagy meggörnyedni. Idővel ez feleslegesen megterheli a nyakat és a vállak felső részét, mivel a teste folyamatosan küzd, hogy megtámassza a fejét, éppen ezért egy profi festőállvány az, amire szüksége lehet. Tudta, hogy egy átlagos emberi fej 4 kilogrammot nyom? Ez sok stresszt jelent a nyakizmoknak.

Amennyiben csak 15 fokkal dönti előre a fejét, akkor teste 12 kg-nak megfelelő súlyt bír el! Amikor az íróasztalon fekve dolgozunk, idővel többször okozhat fejfájást. Ha a rajzot egy állványra támasztja, megtarthatja a megfelelő ülőhelyzetet, hogy hosszabb ideig és kevesebb fájdalommal tudjon dolgozni. A festőállványokat évszázadok óta használják a művészek.

Úgy tartják, hogy az állványt már az ókori egyiptomiak is gyakran használták és az 1. században idősebb Plinius római tudós említett egy „nagy táblát”, amit egy festőállványra helyeztek. Ezek az eszközök többféle típusban kaphatóak, eltérő méretben és színárnyalatban.