Esztrich beton előnyös tulajdonságokkal

Az építkezés, a lakásfelújítás fáradságos munkának számítanak. De mit tehetünk az ellen, hogy kevésbé legyen idő- és energiaigényes egy ilyen komoly feladat? Természetesen nem szabad kihagyni egyetlen lényeges lépést sem pusztán azért, hogy időt spóroljunk, mert a hanyagságot sohasem koronázza siker. Használjunk minél modernebb építőanyagokat, mint amilyen az esztrich beton! Bizonyára sokan vannak azok, akik nem az építőiparban tevékenykednek, mégis egyre gyakrabban hallották ezt a kifejezést. Ennek kapcsán nem meglepő, hogy sokakban felmerül a kérdés, hogy mi az esztrich beton és miben más, mint a hagyományos változat?

Számos előnnyel rendelkezik a hagyományos betonhoz képest, elsősorban azért, mert jelentősen kevesebb a száradási ideje, ami ideális körülmények között, nagyjából 7 napra tehető. Ezzel ellentétben, a hagyományos beton csupán 21 nap elteltével válik burkolhatóvá. Az esztrich beton kitűnő megoldást jelent a különféle burkolatok aljzateként. Azt viszont fontos szem előtt tartani, hogy nem számít az épület szerkezeti részének, mint ami a hagyományos betonból kerül kiöntésre.

Itt többféle változat is kapható

A modern építőanyagok jelentősen felgyorsítják azokat a folyamatokat, amelyek eddig rendkívül időigényesnek számítottak. Az anyagok kikeverése és száradási ideje manapság már sokkal egyszerűbb, mint néhány évvel ezelőtt. Itt, a webáruház kínálatában rengeteg kitűnő termék szerepel, amelyek számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. A már említett esztrich aljzatréteg, a gyors száradáson kívül, rendkívül jó hővezetőnek számít, ezért padlófűtéshez is ideális.

Átveszi és elosztja a felületet érő terhelést, mivel itt egy rendkívül szilárd és tömör anyagról van szó, ugyanakkor kellőképpen rugalmas is. Itt a remek lehetőség arra, amit érdemes kihasználni, hiszen az időtálló kivitelezés mindenképp megtérülő befektetésnek számít. Elvégre nem mindegy, hogy 5, 10 vagy még ennél is több év után érkezik el a felújítás ideje. A megunt burkolatok bármikor lecserélhetőek, viszont az aljzattal már bonyolultabb a helyzet.