Elengedhetetlen manapság a technikai SEO audit

Manapság egy weboldal elkészítése rengeteg mindent magába foglal, és amikor a sajátos és profi weblap kikerül az internetre, az még távolról sincs kész. A weblap készítés ár tehát jelentős mértékben függ attól is, hogy pontosan mit akar az oldallal az ember, mik a tervei, és szeretné-e, hogy az mindenféle igénynek megfeleljen. Valójában az igazi munka csak akkor kezdődik, amikor a honlap már elérhetővé válik a felhasználóknak. Ha online boltról vagy céges oldalról van szó, az indulásnál általában csak a legfontosabb cikkek, az induló árukészlet van fenn.

A produktumokat ezt követően állandó szinten kell feltölteni rá, akárcsak a szövegeket. Ekkor muszáj odafigyelni, hogy a statisztikában milyen helyezéseket ér el, hogyan viselkednek a honlapon az érdeklődők, és ennek függvényében a weblapot folyamatosan fejleszteni, bővíteni kell. A weblap készítés ár ezért is lehet sokaknak magas, mert ugye egy ennyire komplex munkafolyamatról van szó. De tény és való, ha a cél a sikeresség, akkor a pénzt nem szabad sajnálni. Ezért is kell a megrendelő részéről az elemzés, a dolgok megvizsgálása. Mielőtt a weblap készítés ár elfogadásra kerülne, szükséges megnézni, hogy mi mennyibe is fog kerülni, és miért ad ki pénzt az ember. Pontosan ez a helyzet a technikai SEO audit esetében is, ami szintén egy nélkülözhetetlen procedúra, amiért sokan sajnálják a pénzt. Ekkor a szakember kielemzi egy adott honlap keresőoptimalizálási hiányosságait, és ha ezzel kész van, akkor profi tanácsokat ad a helyes technikai beállításokra, fejlesztésekre. A technikai SEO audit célja tehát az újítás, a régi, nem működő dolgoktól való megszabadulás és a fejlődés.

Sokan persze nem tudják, hogy mi az eltérés az audit és a weboldal elemzés között. Nos, az utóbbi összetettebb szolgáltatás, amelynek során kulcsszó kutatás, versenytárs elemzés is készül. A technikai SEO audit pedig a keresőoptimalizálásnak egyik eleme, amikor is főleg a weblap szoftver beállításait és a képfájlokat ellenőrzi a hozzáértő. A technikai SEO audit része még a képméret optimalizálás, ami egy szimplább programmal is megoldható.