Dolgozzunk a diabetes fekély ellen!

A cukorbetegség kezeléséhez fontos tudni, hogy orvosnak mindenképpen látnia kell! Lényeges még, hogy ez a probléma tőlünk függ, mi tehetünk legtöbbet azért, hogy egyensúlyban tartsuk és a diabetes fekély nélküli legyen. Mindegy, hogy az 1-es vagy a 2-es számú cukorbetegséggel küzdünk, mindkettőnél kialakulhat ez a szövődmény. Ha már létrejött, akkor is orvosolható, ha időben belekezdünk, de ez esetben lassú és időigényes a felépülés. A diabetes fekély komoly dolog, oda kell figyelni, ha megjelenik az első szimptóma, azonnal tenni ellene, hogy ne legyen nagyobb baj.

Először is el kell menni az orvoshoz mindenképpen, nem csupán belevágni a kezelésbe otthon, mert rosszabbra is fordulhat a dolog. Ehhez komplex kúra szükséges, mint diabetológus, dietetikus, angiológus, gyógypedikűrös, ha pedig akkora a gond, esetleg jöhet a sebész is. A szakemberrel való konzultáció után kezdhetünk bele az otthoni esetlegesen plusz terápiába, hogy a diabetes fekély meggyógyuljon és a végtagjaink egészségesek legyenek.

 Az érszűkületes láb kezelése sokat számít

Ha az oxigént és a tápanyagokat szállító erek megvastagodnak és megmerevednek, akkor csökken a belső szervek és szövetek vérellátása, így kialakul egy komolyabb artériás betegség. Az érszűkületes láb kezelése teljesíthető, de az a legjobb, ha inkább megelőzzük, mert súlyosabb esetben a végtagjainkat is elveszíthetjük. Ezt általában angiológus orvos gyógyítja, tehát, ha úgy gondoljuk, hogy az érszűkületes láb kezelése szükséges, az első jel után hívjuk fel a szakembert!

Ha a diagnosztizálás megvan, akkor nem árt diétát tartani, esetleg életmódot váltani, hogy megmaradjon a beteg láb. Ennél a gondnál az a legnagyobb probléma, hogy az előrehaladásával az ember fájdalom, görcsök nélkül nem lesz képes járni, tehát tényleg jobb a megelőzés. Az érszűkületes láb kezelése érdekében, ha dohányzik, jó lenne lemondani erről, fogyasszon kevesebb koleszterint és fontos az is, hogy többet mozogjon. Ha mindezt megteszi, akkor képes lesz a felgyógyulásra, mert így jelentősen lassítható az állapot romlása.