Betonmaró gépek: árak és egyéb hasznos tudnivalók

A gyors és hatékony munkákhoz mindenképpen jól jönnek a kiváló eszközök, amelyekkel jelentősen megkönnyítheti a saját dolgát. Amikor építésről, felújításról van szó, akkor általában előtérbe kerül a bontás is, mint olyan. Gyakori, hogy csak ilyen formában lehet helyet készíteni az újnak. Talán az egyik legkeményebb anyag, amivel ilyenkor találkozhat nagyobb mennyiségben az a beton. Ezt utólag alakítani elég problémás feladat, de megvan a módja. Elektromos és benzinmotoros változatban is elérhetőek a betonmaró gépek.

Ezek a hatékony berendezések egyértelműen arra születtek meg, hogy megkönnyítsék a feladatokat. Felesleges ugyanis számos esetben a teljes felületet feltörni. Ha egy igen vastag betonrétegről van szó, amiből le akar venni bizonyos vastagságot, akkor a betonmaró gépek megteszik ezt. Fontos tudni, hogy egy fordulatban csak maximum 3 mm távolítható el, ugyanis a nagyobb mélység megterheli a készüléket és nehezíti a vele való munkát. Gyakran alkalmazzák csiszolásra.

Az új felületek kisebb kiállásainak eldolgozásában kiváló segítséget nyújt. A gyakran taposott betonréteg felső része olykor megkopik, összekoszolódik, rossz látványt kelt. Ilyenkor a betonmaró gépek segítségével ezt a felső réteget egyszerűen el lehet távolítani. Az sem ritka, miszerint az egyszerű felületet utólag műgyantával, csempével óhajtja burkolni a tulajdonos. Ekkor is érdemes levenni valamennyit az elhasználódott rétegből. Érdemes tisztában lenni vele, hogy a betonmaró gépek nem hobbi célokra készülnek.

Több százezres vagy milliós tételek, amelyek csak fokozott kihasználás mellett hozzák vissza a befektetett összeget. Ha megélhetésszerűen dolgozik ezen berendezésekkel, akkor éri meg beszereznie. Nagyon komoly munkát végeznek, hiszen jelentős erőhatások lépnek fel a kemény felszínek marása során. Kínálatunkban megtekintheti a HONDA, valamint a DR.SCHULZE márkákat, amikről részletes leírást talál. Egyedi külsővel és könnyű kezelhetőséggel bírnak a betonmarók, így gyorsan ráérez velük való munkára és a kívánt magas színvonalú végeredmény nem marad el.