Az RCA kábel rövid bemutatása

A termék lényegében egy gyengeáramú elektromos vezeték, amit többnyire videó, illetve hang jelátvitelére alkalmaznak. Az RCA kábel egyik jellegzetessége, hogy a melegpont körül szigetelőanyag található, ami napjainkban valamilyen műanyagból készül. Régebben erre a célra kerámiát használtak. Tudni kell azt, hogy a papacsatlakozón a melegpont valamivel hosszabb, mint az árnyékolás, ami elölről szabdalt annak érdekében, hogy rugalmasabb legyen.

A csatlakozókat minden esetben színkódokkal jelölik. Az RCA kábel sokféle típusban szerezhető be. Nagyon közkedvelt a felhasználók körében, hiszen egyszerű csatlakoztatni. Azt, hogy mennyibe kerül, több tényező befolyásolja. Elsősorban az, hogy milyen alapanyagokból készült. Ezen kívül az is mérvadó, hogy tartalmaz-e jelátvitel javítót és torzítás csökkentő technológiát. A minőségi darab tiszta vezetőanyagot foglal magába, kitűnő árnyékolással. Az RCA kábel prémium változata ezüst vagy réz szálat tartalmaz.

A HDMI kábel népszerűsége töretlen

Manapság nagyon sokféle csatlakozóval lehet találkozni az üzletekben. A HDMI kábel hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen képes továbbítani az audio és a video jeleket. A legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag egyetlen vezetékként mindent magába foglal, ami azt jelenti, hogy nincs szükség több csatlakozást telepíteni. Mint minden adatátvitelre tervezett eszköz, ez a variáció is egy csavart érpárból áll. Ennek az érpárnak a pozitívuma, hogy eredményes a zaj és az interferencia csökkentésében.

A HDMI kábel kompatibilis okostelefonnal, laptoppal, számítógéppel, videó kamerával, Blu-Ray lejátszóval, játékkonzollal, stb. Típusa szerint lehet standard és nagysebességű. Az utóbbit akkor célszerű választania, ha 4K felbontást vagy hasonló fejlett funkciókat szeretne támogatni. A HDMI kábel többféle méretben szerezhető be. A minőségi anyagokból összeállított vezeték teljesítménye akkor sem lesz gyengébb, ha 10 méteres hosszúságban vásárolja meg. A kiválasztásánál figyelni kell arra, hogy az eszközök milyen felbontásra képesek.