Az első mindig a színes ceruza készlet

Amikor az ember rajzolni tanul, akkor sokszor a színezéssel kezdi, azonban nincs annál bosszantóbb, mint amikor teljes erőből kell nyomni egy ceruzát ahhoz, hogy kicsit erősebb legyen a színe. A minőségi színes ceruza készlet igazi megváltást jelent a kezdő és haladó művészek kezében, mivel végre kipróbálhatják az igazi színek és árnyalatok erejét, valamint ugyanazzal a ceruzával többféle skálát elérhetnek.

A piros nemcsak halvány rózsaszín lesz, hanem erősen nyomva akár a bordóig is elmehet, a fekete pedig egyszerre lehet szürke és valódi fekete is. Innentől kezdve csak azt kell kitalálni, hogy készletben vagy inkább darabonként éri meg a vásárlás.

A felhasználói tapasztalatok azt mutatják, hogy mindig kelleni fog egy nagyobb készlet, amiben az össze árnyalat megtalálható, később azonban darabonként is dönthetünk a csere mellett. Vannak olyan művészek, akik a színes ceruza készletből sokkal többször használják a feketét vagy kéket, úgyhogy abból újat kell majd rendelniük, hogy pótolják a hiányos készletet.