Az elektromos redőny utólag is kivitelezhető megoldás?

Az építkezések mindig hatalmas felelősséggel és stresszel járnak a tulajdonosoknak, hiszen egyik pillanatról a másikra a legfontosabb döntéseket kell meghozni, amit később már csak hatalmas rombolás árán tudunk megváltoztatni. Szerencsére a legtöbb elektromos redőny utólag is viszonylag egyszerűen beszerelhető. Azonban arra figyelmet kell fordítani, hogy nem minden roló felel meg ehhez a művelethez, a gyári kialakítása miatt.

Tulajdonképpen azt állapíthatjuk meg, hogy főként a műanyag redőnyök azok, amelyekre nem előnyös motort erősíteni. Ennek oka, hogy az efféle anyagból készült rolókon nem pontos távolságra helyezkednek el egymástól a lemezek, ezáltal pedig az elektromos működtetés során könnyen elakadhatnak.

Az elektromos redőny utólag fa és alumínium anyagokon gond nélkül lehetséges. Pusztán 2 fontos tényezőre kell nagyobb figyelmet fordítani. Méghozzá a szétcsúszás-gátló meglétére, amennyiben ez a feltétel nem teljesül, meg kell vizsgálnunk, hogy megvan ez a hely a kialakítására. A másik elengedhetetlen komponens a lécekre vonatkozik.

Hiszen az elektromos redőny utólagos beszerelésénél meghatározó, hogy a lécek, illetve a közöttük lévő távolság egyenletes méretű legyen. A felszerelés folyama nem jár semmiféle rombolással, azonban a roló szerkezetét egy kicsit meg kell bontani. Ugyanis a redőny belsejében lévő tengelyt egy kissé meg kell hosszabbítani, hogy a motor tökéletesen tudjon működni. Ha Ön is az elektromos redőny utólagos kialakítására vágyik, akkor ne habozzon, hanem keresse fel szakembereinket!