Az androgén hajhullás visszafordítható, ha teszünk ellene

A hajhullás, amiből többféle, általában nem betegség, hanem tünet, ami többféle rendellenességre, hiányállapotra vagy kórra utalhat a testünkben. Szerencsére az androgén hajhullás visszafordítható, ha mielőbb megállítjuk. Körülbelül napi 100 szál elveszítése természetesnek számít, az ennél jóval több esetén mindenképpen szakemberhez kell fordulni.

Amint említettük, az androgén hajhullás visszafordítható, de sajnos nemcsak a férfiakat érinti, hanem a nők is áldozatul eshetnek. E hullás oka a DHT érzékeny hajtüsző receptorok, de ha elkapjuk mielőbb, még visszatarthatjuk. Használjunk olyan hajápoló szereket, amelyek kimondottan ezt segítik lelassítani. Ez egyébként lassú folyamat, évtizedekig is eltarthat, vagyis a hajunkat táplálva, megadva minden szükséges tápanyagot, akkor alaposan vissza tudjuk fogni ezt a fajta veszteséget. Az androgén hajhullás visszafordítható vitaminok, ásványi anyagok és aminosavak segítségével, ugyanis ezek közvetlenül a hajhagymákra hatnak.

Pozitív hatással van a hajhullás elleni szérum

A hajhullás sohasem jó dolog, egyik nemnek sem. Tehetünk ellene hajápolókkal vagy hajhullás elleni szérum kúraszerű használatával. Az ilyen szérumok a fejbőrön és a hajtüszőkön keresztül a hajhagymák működését egyengetik. Mára a hajgyógyászat elengedhetetlen kellékei, használatuk pedig ugyanolyan egyszerű, mint amilyen az arckrémeké. A hajhullás elleni szérum igen hatékony készítmény a sérült haj ápolására. Nem kell folyamatosan használni, elég csak kúraként, hogy extra hidratálást adjunk a tincseknek.

Vannak ezekből olyan termékek, amelyek egyenes vagy göndör hajra megfelelőek, de létezik olyan is, ami bármilyen hajra jó gyógyír lehet. Ha úgy érezzük, hogy a hajunk rendben van, akkor sem árt félévente egyszer ilyen szérumokkal táplálni, hogy egészséges maradjon. Ha hajhullás elleni szérum vásárlásán gondolkodunk, akkor olyan terméket vegyünk, ami megbízható gyártótól származik, mert a használatával sokkal dúsabb lesz a hajkorona, hiszen ezek az életképes hajhagymákat táplálva érik el ezt a varázslatot.