Az ametrin ékesít és gyógyít

Minden nő ékszeres dobozában kell legyen legalább egy gyöngyből készült darab. Ez ugyanis eleganciát, kifinomultságot sugároz, rengeteg öltözéket megkoronáz. Az ametrin nemcsak káprázatos, de sokoldalú kristály is.

Egyik érdekessége, hogy az ametiszt és a citrin sajátságos ötvözete, színskálája a bíbortól, a sárgán át, egészen a fehérig terjed. A kristályokra jellemző, hogy fontos élettani hatásokat is gyakorolnak a viselőjükre, ezért az értékük nemcsak a küllemükben rejlik.

Az ametrin kétségtelenül olyan kő, ami pszichológiailag, mentálisan és érzelmileg is pozitív töltetet ad. Mint számos ásvány, ez is hatalmas erővel segíti az embert, ami egy idő után jól tapasztalható. Pszichológiailag erősíti bennünk azt a képességet, hogy el tudjuk fogadni másokat és szót értsünk velük.

Az ametrin mentálisan képes összehangolni a gondolatainkat és a cselekedeteinket. Általa sokkal jobban képesek leszünk összpontosítani. A testi gyógyításban is fontos szerepe van, ugyanis kettős erővel méregteleníti a szervezetet, mivel mind a citrin, mind pedig az ametiszt méregtelenítő hatású.

Az ametrin további érdekessége az, hogy hozzárendelt mágikus tulajdonságokkal is bír, ugyanis vonzza a gazdagságot, sikert és szerencsét, de soha nem mások kárára, mivel egyúttal bőkezűségünket is támogatja.

Ha már ennyi mindent megtudtunk erről a csodálatos ásványról, nincs más dolgunk, mint beszerezni, hogy pazar ékszereket készíthessünk belőle. A gyongyekszerbolt.hu webáruházban lehetőségünk is van rá, mivel itt ametrin kiváló minőségben van jelen.