Az alvázvédő gátolja a rozsdásodást

Az üregvédelem rendkívül fontos karbantartási feladat, ami lényegében a kocsi alsó részeinek és a kerékjáratai íveinek speciális anyaggal való bevonását jelenti. Az alvázvédő szórópalackban kapható és 360 fokban spriccelő fejjel van ellátva. Védelmet garantál a víz, a korrózió és a kőfelverődés ellen.

A folyamat lényege, hogy az adott felületet alaposan tisztítsa meg és rozsdamentesítse mielőtt felhordja rá az anyagot. Zajcsillapítás szempontjából is előnyös, hiszen a réteg által még halkabb lesz a jármű. Az anyag száradás után is rugalmas marad, ezért az ütődések hatására sem pattan le. Az alvázvédő használatával jelentős mértékben meghosszabbíthatja a kocsi élettartamát.

A rozsdás karosszéria javítása nem olcsó mulatság, ezért ezt a dolgot nem érdemes elhanyagolni. Sokan félvállról veszik, mondván nem látható helyen van, majd később amikor a szervizben hatalmas összeget fizetnek, rájönnek arra, mekkorát hibáztak azzal, hogy nem cselekedtek időben. Az alvázvédő nemcsak spray, hanem ecsettel kenhető formában is megvásárolható. Sokféle variációban van jelen az üzletek polcain, így az adott tevékenységnek megfelelően választhat.

A csiszoló eszközök nagyban megkönnyítik a felújítási feladatokat. A vezeték nélküli rezgőgépek finom eldolgozásra képesek, ezért nagyon népszerűek. Tökéletesen alkalmasak nagyobb felületek, sarkok és élek simává tételére, mivel négyzet alakú talppal rendelkeznek. Megbirkóznak a vastagabb és öregebb festékrétegekkel is. A deltacsiszolók szintén közkedveltek.

A nevüket onnan kapták, hogy a munkafelületük háromszög alakú. Ezek a csiszoló eszközök leginkább nehezen hozzáférhető helyeken jönnek jól. Ha íves, domborulatos részek megmunkálása a cél, akkor az excenteres változatokra van szükség. A kialakításuk miatt szintén nagyobb felületekre ajánlottak.

Működésüket illetően, az excenteres eszközök vibrálnak a tengely körül vagy oldalt rezegnek. A multicsiszolók ránézésre egy vasalóra emlékeztetnek, mivel a deltákhoz hasonlóan háromszög alakú fejjel rendelkeznek. Érdemes megemlíteni, hogy a szalagos csiszoló eszközök elsősorban fához ajánlottak.